Nabór na studia „Zapewnienie jakości w branży technicznej”

07-07-2015

Ruszyły zapisy na studia podyplomowe „ZAPEWNIENIE JAKOŚCI W BRANŻY TECHNICZNEJ – INNOWACYJNA PRAKTYKA I TEORIA” na Politechnice Gdańskiej.

Fundacja Edukacyjne Centrum Doskonalenia, która działa przy Pomorskim Klastrze ICT „Interizon”, we współpracy z Flextronics International Poland, uruchomiła na Politechnice Gdańskiej pierwsze w Polsce studia podyplomowe z zakresu „ZAPEWNIENIE JAKOŚCI W BRANŻY TECHNICZNEJ – INNOWACYJNA PRAKTYKA I TEORIA”.

Wyjątkowość tych studiów polega na tym, iż skupione są one na aspekcie zapewnienia jakości produktów i komponentów w firmach produkcyjnych z szeroko pojmowanej branży technicznej. Program studiów obejmuje blok techniczny oraz blok jakościowy, łącząc tym samym dwie bardzo różne kompetencje, jakie są niezbędne na stanowisku inżyniera zapewnienia jakości i pokrewnych. Z uwagi na sprowadzanie w Polsce nauczania z zakresu jakości do norm jakościowych, ewentualnie zapewnienia jakości w branży spożywczej, studia utworzone przez nas stają się wyjątkową szansą dla coraz liczniejszych firm produkcyjnych z branży technicznej na wykształcenie specjalistów-praktyków z zakresu zapewnienia jakości i tym samym na uzyskanie produktów o światowej jakości. Już kilkuminutowy przegląd ofert pracy w tym sektorze potwierdza, że jednym z najbardziej trudnych do rekrutacji jest stanowisko Inżyniera Zapewnienia Jakości. Mamy znaczący deficyt takich pracowników na rynku pracy, a nasza propozycja jest odpowiedzią na tą potrzebę.

Więcej informacji na temat korzyści płynących z ukończenia studiów, wyjątkowości tej inicjatywy, zakresu przedmiotów oraz zasad rekrutacji, znajdą Państwo na stronie Politechniki Gdańskiej:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Zachęcamy Państwa do podjęcia studiów, a firmy do inwestowania w swoich pracowników, co z pewnością przełoży się na doskonałą jakoś produktów oraz zadowolenie klientów.

Informacji na temat studiów udziela:

Marta Dziedzic
E-mail: marta.dziedzic@fundacjaecd.pl